Příjemnou noc, je pátek 26.4.2024, 4:26. Dnes má svátek Oto, zítra Jaroslav.
Detail

NOŠENÍ OCHRANY DÝCHACÍCH CEST - MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ MZDR PLATNÉ OD SRPNA 2021 DO ODVOLÁNÍ

2021-08-09 13:08:16 | obec ©

Vzhledem k častým dotazům občanů zveřejňujeme platné mimořádné opatření k ochraně dýchacích cest.

Všem osobám se s účinností ode dne 31. července 2021 od 00:00 hod. do odvolání tohoto mimořádného opatření zakazuje pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), kterým je RESPIRÁTOR nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95), které brání šíření kapének, a to:
a) ve vnitřních prostorech staveb, které slouží jako: PRODEJNA, provozovna SLUŽEB,zdravotnické zařízení,zařízení sociálních služeb, kterými jsou týdenní stacionáře, domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem, a zařízení poskytující odlehčovací sociální služby v pobytové formě,mezinárodní letiště, vysoká škola, škola nebo školské zařízení, s výjimkou žáků základní školy při vzdělávání v základní škole, školní družině nebo školním klubu, žáků nižšího stupně šestiletého a osmiletého gymnázia při vzdělávání na gymnáziu, MUZEUM, GALERIE, výstavní prostor, veřejnosti přístupný památkový nebo kulturní objekt (HRAD, ZÁMEK a obdobný historický objekt apod.), hvězdárna a planetárium nebo místo, kde se koná veletrh nebo prodejní hospodářská výstava, herna, kasino, hudební, taneční, herní a podobný společenský KLUB nebo DISKOTÉKA, v prostředcích CEŘEJNÉ DOPRAVY, ve vnitřních prostorách provozovny stravovacích služeb,jde-li o diváky přítomné na KONCERTECH a jiných hudebních, divadelních, filmových a jiných UMĚLECKÝCH PŘEDSTAVENÍ, v cirkusech a varieté a NA SPORTOVNÍCH UTKÁNÍCH, při účasti na kongresech, vzdělávacích akcích a zkouškách v prezenční formě, PŘI ÚČASTI NA VEŘEJNÉ NEBO SOUKROMÉ AKCI, při níž dochází ke kumulaci osob na jednom místě a ve stejném čase v počtu vyšším než 10 osob, JDE - LI O VNITŘNÍ PROSTORY STAVEB, nebo 30 osob, jde-li o VNĚJŠÍ PROSTORY, a to včetně shromáždění podle zákona o právu shromažďovacím. VE VNĚJŠÍCH PROSTORECH to platí v případě, kdy osoby mezi sebou nedodržují rozestupy nejméně 1,5 metru, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti.

Všem osobám se s účinností ode dne 31. července 2021 od 00:00 hod. do odvolání tohoto mimořádného opatření zakazuje pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest(nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu)
naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95), zdravotnická obličejová maska nebo obdobný prostředek naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) normy ČSN EN 14683+AC, které brání šíření kapének, VE VŠECH OSTATNÍCH VÝŠE NEUVEDENÝCH VNITŘNÍCH PROSTORECH STAVEBmimo bydliště nebo místo ubytování (např. hotelový pokoj), kde dochází na stejném místě a ve stejný čas k přítomnosti alespoň 2 osob vzdálených od sebe méně než 1,5 metru, nejedná-li se výlučně o členy domácnosti.
CELÉ ZNĚNÍ MIMOŘÁDNÉHO OPATŘENÍ V PŘÍLOZE

MIMOŘÁDNÉ OPATŘENÍ MZDR - CELÉ ZNĚNÍ

Autor: obec ©

Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace