Dobré odpoledne, je čtvrtek 25.4.2024, 14:05. Dnes má svátek Marek, zítra Oto.
Detail

Preventivní opatření v MHD v Praze kvůli Omikronu

2022-01-14 11:02:13 | obec ©

S ohledem na mutaci omikron a očekávanou vlnu šíření nemoci covid-19 hl. m. Praha, Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) a ROPID zavádí od pondělí 17. ledna 2022 na autobusových a tramvajových spojích preventivní opatření, jejichž cílem je zredukovat vzájemný kontakt mezi řidiči a cestujícími, a co nejdéle udržet na městských linkách stávající poloprázdninový provoz bez nutnosti dalšího omezování. Od pondělí 17. ledna 2022 od ranního výjezdu budou platit následující preventivní opatření:

Městské autobusové linky:
- nebude možné nastupovat předními dveřmi,
- prostor předních dveří bude za první řadou sedadel zapáskován, sedadla v první řadě nebude možné využívat.
PŘÍMĚSTSKÉ AUTOBUSOVÉ LINKY:
- prostor první řady sedadel bude zapáskován, sedadla v první řadě nebude možné využívat.
Tramvaje:
- u všech tramvají staršího typu, tj. mimo 14T a 15T nebude možné nastupovat předními dveřmi. Na spojích obsluhovaných tramvajemi 14T a 15T, kde je kabina řidiče úplně oddělena od salonu pro cestující včetně samostatného vstupu, bude možné i nadále nastupovat předními dveřmi,
- prostor předních dveří bude zapáskován.
Všechna vozidla budou mít uvnitř vozu i na předních dveřích informace o dočasném opatření. Bezpečné odbavení nevidomých a slabozrakých, kteří obvykle nastupují předními dveřmi, zajistí řidiči např. prostřednictvím druhých dveří, obdobně jako tomu bylo u předchozích vln pandemie a stejného opatření. Řidiči jsou o tomto postupu informováni.
DPP a další dopravci začnou opatření postupně do svých vozů instalovat v noci ze 14. na 15. ledna 2022. Některé vozy se zapáskovanou první řadou sedadel se tak mohou objevit v provozu už v průběhu tohoto víkendu.
PALTBY V HOTOVOSTI A PŘEDNOSTNÍ VÝSTUP ZADNÍMI DVEŘMI
Žádáme cestující na příměstských linkách o minimalizaci plateb v hotovosti a doporučujeme, aby využívali nákup jízdného předem např. v aplikaci PID Lítačka, elektronické nebo papírové kupony nebo alespoň bezhotovostní platbu kartou při nákupu na poslední chvíli u řidiče. Současně žádáme cestující na příměstských linkách, aby k výstupu přednostně využívali zadní dveře a minimalizovali tak kontakt s řidičem.
AUTOMATICKÉ OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ
Na městských autobusových linkách a na tramvajových spojích budou řidiči i nadále centrálně otevírat automaticky všechny dveře (kromě předních) bez nutnosti mačkání poptávkového tlačítka, a to ve všech zastávkách, ve kterých budou zastavovat. Zastávky na znamení zůstávají zachovány, aby bylo možné zajistit provoz autobusových a tramvajových spojů dle stávajících jízdních řádů.
SEZNAM DOČASNĚ NEOBSLUHOVANÝCH SPOJŮ

Zpravodaj PID

Autor: obec ©

Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace