Příjemnou noc, je pátek 29.3.2024, 1:29. Dnes má svátek Taťána, zítra Arnošt.
Detail

Voličské průkazy

2020-09-21 10:16:20 | obec ©

Na základě dotazů občanů přinášíme informaci o vydávání voličských průkazů. Jsou dvě možnosti - osobně do 30.9. 2020 do 16.00 hodin nebo písemným podáním, doručeným do kanceláře Obecního úřadu nejpozději v pátek 25.9.2020 do 16:00 hodin. POZOR!!! VOLIT S VOLIČSKÝM PRŮKAZEM LZE JEN VE VOLEBNÍM OBVODU, VE KTERÉM JE VOLIČ PŘIHLÁŠEN K TRVALÉMU POBYTU. PRO KRAJSKÉ VOLBY JE VOLEBNÍM OBVODEM STŘEDOČESKÝ KRAJ, PRO SENÁTNÍ VOLBY JE TO VOLEBNÍ OBVOD Č. 18 - viz dále. Volič žijící v zahraničí může s voličským průkazem pro senátní volby volit v senátních volbách v kterékoliv volební místnosti v ČR, ve volbách do krajského Zastupitelstva s voličským průkazem pro volby do krajského Zastupitelstva pouze ve volebním obvodu, kde má trvalé bydliště (kraj dle trvalého bydliště). Při ztrátě nebo odcizení voličského průkazu NELZE VYDAT DUPLIKÁT.

Při volbě OSOBNÍHO PODÁNÍ ŽÁDOSTI: O voličské průkazy lze žádat osobně v kanceláři Obecního úřadu v Pičíně v úředních hodinách, to je pondělí a středa 10:00 - 11:30 a 17:00- 18:30, případně po telefonické domluvě i jindy, do středy 30.9.2020 do 16:00 hodin. S žadatelem bude na místě sepsán úřední záznam - Žádost o vydání voličského průkazu. Ověření žadatele bude provedeno na místě podle občanského průkazu. Žadatel musí předložit OBČANSKÝ PRŮKAZ, aby mohlo být ověření na místě provedeno - nelze provést bez občanského průkazu, a nelze nahradit občanský průkaz jiným průkazem totožnosti - v pasu ani v řidičském průkazu není uvedeno trvalé bydliště.
Pro PÍSEMNÉ podání poštou nebo vlastní datovou schránkou jsou formuláře žádosti o voličský průkaz a formulář pro udělení plné moci k převzetí (týká se pouze písemně podávaných žádostí) v příloze k této informaci jsou tu formuláře zvlášť pro krajské a zvlášť pro senátní volby. Formuláře nejsou závazné, závazná forma žádosti není stanovena, žádost však musí obsahovat všechny potřebné údaje - viz dále. Písemné podání musí být doručené Obecnímu úřadu nejpozději 7 dní přede dnem voleb, to je nejpozději v pátek 25.září 2020 do 16:00 hodin. Podání musí být v listinné podobě opatřené úředně ověřeným podpisem voliče nebo v elektronické podobě zaslané pouze prostřednictvím datové schránky voliče. Pro žádost není předepsaný formulář, žádost musí obsahovat jeho jméno a příjmení, datum narození, adresu místa trvalého pobytu, způsob doručení voličského průkazu, požaduje - li volič jeho zaslání, i adresu, kam se má voličský průkaz zaslat.

Voličský průkaz se vydává zvlášť pro senátní a zvlášť pro krajské volby. Pro senátní volby se vydává zvlášť pro první a zvlášť pro případné druhé kolo. Obecní úřad voličský průkaz buď předá osobně voliči nebo předá osobě, která se prokáže plnou mocí (plná moc se týká pouze převzetí voličských průkazů, ne podání žádosti). Pro senátní volby platí, že pokud volič výslovně nepožádá pouze o voličský průkaz na některé kolo voleb do Senátu, Obecní úřad mu vydá dva voličské průkazy pro obě kola voleb (jeden voličský průkaz pro první kolo voleb a druhý voličský průkaz pro druhé kolo voleb.

VOLEBNÍ OBVOD Č. 18 PRO SENÁTNÍ VOLBY:
Bezděkov pod Třemšínem, Bohostice, Bohutín, Bojanovice, Borotice, Bratkovice, Bratřínov, Březnice, Buková u Příbramě, Bukovany, Buš, Cetyně, Čenkov, Červený Újezd, Čím, Čisovice, Daleké Dušníky, Davle, Dlouhá Lhota, Dobříš, Dolní Hbity, Drahenice, Drahlín, Drásov, Drevníky, Drhovy, Dubenec, Dublovice, Dubno, Háje, Heřmaničky, Hluboš, Hlubyně, Horčápsko, Hradištko, Hřiměždice, Hudčice, Hvozdnice, Hvožďany, Chotilsko, Chrást, Chraštice, Jablonná, Jesenice, Ješetice, Jílové u Prahy, Jince, Kamenný Přívoz, Kamýk nad Vltavou, Klučenice, Kňovice, Korkyně, Kosova Hora, Kotenčice, Koupě, Kozárovice, Krásná Hora nad Vltavou, Křepenice, Křešín, Kytín, Láz, Lazsko, Lešetice, Lhota u Příbramě, Libeř, Líšnice, Malá Hraštice, Milešov, Milín, Mníšek pod Brdy, Modřovice, Mokrovraty, Nalžovice, Narysov, Nečín, Nedrahovice, Nechvalice, Nepomuk, Nestrašovice, Nová Ves pod Pleší, Nové Dvory, Nový Knín, Občov, Obecnice, Obory, Obořiště, Ohrazenice, Olbramovice, Osečany, Ostrov, Ouběnice, Pečice, Petrov, Petrovice, Pičín, Počaply, Počepice, Podlesí, Pohoří, Prosenická Lhota, Příbram, Příčovy, Psáry, Radětice, Radíč, Rosovice, Rožmitál pod Třemšínem, Rybníky, Řitka, Sádek, Sedlčany, Sedlec-Prčice, Sedlice, Slapy, Smilkov, Smolotely, Solenice, Stará Huť, Starosedlský Hrádek, Suchodol, Svaté Pole, Svatý Jan, Svojšice, Štěchovice, Štětkovice, Těchařovice, Tochovice, Trhové Dušníky, Třebsko, Tušovice, Velká Lečice, Věšín, Višňová, Vojkov, Volenice, Voznice, Vrančice, Vranovice, Vrchotovy Janovice, Vševily, Vysoká u Příbramě, Vysoký Chlumec, Zahořany, Zalužany, Zbenice, Zduchovice, Županovice.


FORMULÁŘE PRO PODÁNÍ ŽÁDOSTI O VOLIČSKÝ PRŮKAZ PÍSEMNĚ A PLNÁ MOC K PŘEVZETÍ PRŮKAZU

Autor: obec ©

Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace