Příjemnou noc, je úterý 16.4.2024, 23:55. Dnes má svátek Irena, zítra Rudolf.
Detail

Informace o dopravě a Zpravodaj PID

2020-04-22 15:29:45 | obec©

Informace o aktuálním provozu PID: Infolinka PID 234 704 560 (pracovní dny 6:00–20:00, víkendy 8:00–18:00)
Webové stránky: zde, informace o jízdních řádech zde, facebook PID zde, twitter PID: zde, mobilní aplikace PID Lítačka


Foto

Foto: Mgr.Jaroslav Hodrment ©

Obnovení prodeje a kontroly jízdenek PID v příměstských autobusech: Na základě rozhodnutí Krizových štábů Středočeského kraje a Hl. m. Prahy je od 20. dubna 2020 obnoven prodej a kontrola jízdních dokladů na příměstských autobusových linkách PID a zároveň je opět povolen nástup předními dveřmi v těchto autobusech.
Obnovení nástupu cestujících předními dveřmi v příměstských autobusech Pražské integrované dopravy na území hlavního města Prahy a Středočeského kraje platí od pondělí 20. dubna 2020. Zároveň je umožněn prodej a kontrola jízdních dokladů u řidiče. Krizové štáby doporučují cestujícím, aby v zájmu maximální ochrany zdraví svého i řidičů minimalizovali hotovostní platby a pokud možno využívali pro nákup jízdného mobilní aplikaci PID Lítačka nebo platbu bezkontaktní platební kartou, případně zakoupili papírové jízdenky. Nákup jízdenek a časových kuponů je možný také v Infocentrech DPP a prodejních místech DPP ve vestibulech metra.
Alternativní možnosti nákupu jízdenek PID: mobilní aplikace PID Lítačka (plný sortiment jízdenek, k volnému stažení zde: https://app.pidlitacka.cz/), platba bezkontaktní platební kartou (možné ve všech příměstských autobusech PID), nákup papírových jízdenek v předprodeji v jízdenkových automatech nebo ve vybraných trafikách, nákup jízdenek a časových kuponů bezhotovostně platební kartou nebo v hotovosti v Infocentrech DPP a prodejních místech DPP ve vestibulech metra
Městských autobusových linek v Praze se tato změna netýká, i nadále zůstanou na těchto linkách přední dveře zavřené a zároveň zůstane v těchto autobusech vyznačená ochranná zóna pracoviště řidiče v přední části autobusu.
Zahájení turistické sezony na železnici se odkládá, vlaky pro výletníky zatím nevyjedou
V důsledku pokračujících mimořádných opatření zaváděných Vládou České republiky, především pak v souvislosti s rozhodnutím o omezení volného pohybu osob, a také na základě dohody Hlavního města Prahy a Středočeského kraje, dochází k dočasnému odložení zahájení provozu víkendových rekreačních vlaků, a to s platností od soboty 28. března 2020 vč. do odvolání. Opatření se také týká posilových rekreačních vlaků dopravce České dráhy, a. s. na vlakových linkách S8 (Praha hl. n. – Vrané nad Vltavou – Čerčany) a S88 (Praha hl. n. – Vrané nad Vltavou – Dobříš).
Zároveň je odloženo zahájení provozu brdského Cyklobusu (Dobřichovice, nádraží – Kytín) a prozatím nevyjedou ani sezonní posily na vybraných příměstských autobusových linkách. I nadále je dočasně pozastaven provoz nostalgické linky Pražský motoráček (Praha hl. n. – Praha-Zličín).
Doporučení jak cestovat dopravními prostředky PID v době nouzového stavu? dodržovat základní pravidla osobní hygieny (důkladné mytí rukou, kýchání do rukávu, používání jednorázových kapesníků), při čekání na zastávce i během cesty ve vozidle udržovat minimální odstup od ostatních spolucestujících, pokud je to možné, vyvarovat se fyzického kontaktu s ostatními spolucestujícími, minimalizovat kontakt s částmi vozidla, pokud je to možné (např. tlačítka otvírání dveří, řidiči městských linek na stálých zastávkách jsou povinni otvírat všechny dveře), respektovat ochrannou zónu ve vozidle vymezenou řidičem, na autobusových linkách a u starších typů tramvají nepoužívat k nástupu ani výstupu přední dveře, při nákupu jízdenek lze použít platbu bezkontaktní platební kartou nebo pomocí mobilní aplikace PID Lítačka, omezit cesty veřejnou dopravou na nezbytné minimum, při pozorování příznaků nemoci nepoužívat veřejnou dopravu vůbec


zpravodaj PID

Autor: obec©

Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace