Dobré dopoledne, je čtvrtek 28.3.2024, 10:33. Dnes má svátek Soňa, zítra Taťána.
Detail

Slavnostní otevření Technického zázemí hasičské zbrojnice v Pičíně

2017-12-08 16:18:25 | obec ©

Dne 24.11.2018 se v Pičíně za účasti veřejnosti a hostů konalo slavnostní otevření nově vybudovaného technického zázemí hasičské zbrojnice. Toto setkání bylo veřejným ukončením realizace projektu Pičín - technické zázemí hasičské zbrojnice, projektu, který byl v letošním roce realizován s finančním přispěním Ministerstva vnitra – Generálního ředitelství hasičského záchranného sboru a s finančním přispěním Středočeského kraje. Tato informace je umístěna na informačních tabulích u vybudovaného technického zázemí.

Foto

Foto: Zdeňka Kokšteinová ©

Naší obci a našim hasičům se splnilo dlouhodobé přání. Bylo postaveno technické zázemí hasičské zbrojnice, které našim hasičům chybělo. Máme prostor, kde můžeme parkovat hasičskou cisternu a prostor, kde je možné udržovat potřeby hasičů a sušit hadice.
Akce se zúčastnili občané Pičína a hosté - starostové a zástupci sousedních obcí: Jiří Čajan, Josef Mašek, Emil Tabaček, Jan Gregorek, Jaroslav Kosán, Ing. Martin Nosek. Přivítali jsme také zástupce hasičů - velitele stanice Příbram pana majora ing. Františka Vacka, starostu okresního sdružení hasičů Příbram Bc Václava Jankovského a zároveň krajského náměstka. Akce se zúčastnil starosta SDH Pičín pan Josef Mezera, člen okresní kontrolní revizní rady Okresního sdružení hasičů Příbram, velitel zásahové jednotky SDH Pičín Ladislav Kokštein, člen výkonného výboru okresního sdružení, zásahová jednotka SDH Pičín a dobrovolní hasiči SDH Pičín. Přítomen byl i projektant pan Miloslav Hlinovský, zástupce dodavatelské firmy Formista s.r.o. Jindřich Rampa a další.
Realizace tohoto projektu a přítomnost řady občanů Pičína a hostů na jeho slavnostním otevření byla zároveň důkazem toho, jak si Obec cení činnosti zásahové jednotky a dobrovolných hasičů pro obec, jak je pro Obec práce dobrovolných hasičů důležitá a k obci nesmazatelně patří. Členové SDH a zásahové jednotky vykonávají svou činnost ve svém volném čase a vždy jsou ochotni pomoci i při jiných akcích než jsou požáry. Obec se snaží všemožně tuto činnost podporovat vytvářením dobrého materiálního zázemí i ostatních podmínek. Tato nově vystavená budova je toho důkazem.
Starostka převzala při této příležitosti z rukou Bc. Václava Jankovského, starosty Okresního sdružení a krajského náměstka, medaili jako ocenění podpory, kterou věnuje obec hasičům. Slavnostní atmosféru podtrhla živá kapela pod vedením Karla Čiháka Přítomní si mohli stavbu prohlédnout a po prohlídce nových prostor si mohli dopřát chutného občerstvení.
Oslavili jsme zdařilé ukončení díla s oprávněnou hrdostí. Děkujeme všem, kdo se na jeho realizaci podíleli, a především poskytovatelům dotace - Ministerstvu vnitra – Generálnímu ředitelství hasičského záchranného sboru a Středočeskému kraji, bez jejichž finančního přispění by toto dílo asi nestálo. Technické zázemí je investicí pro společný budoucí život v obci Pičín.


článek v Periskopu

Autor: obec ©
Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace