Dobré ráno, je sobota 20.4.2024, 7:22. Dnes má svátek Marcela, zítra Alexandra.
Detail

Setkání seniorů

2017-10-16 11:41:22 | obec ©

V sobotu 14. října proběhlo již podruhé setkání seniorů v restauraci v Pičíně. Setkání se uskutečnilo při příležitosti svátku seniorů. Zůčastnilo se ho 104 seniorů, pozvaní byli senioři, kteří v obci bydlí nebo mají na obec nějakou vazbu - pocházejí odtud, bydleli tu nebo sem jezdí pravidelně na víkendové pobyty.

Setkání zahájila starostka, přivítala přítomné, uvedla některá čísla ze statistiky o tom, jak jsou v Pičíně zastupeny věkové skupiny seniorů, na což se jí loni mnozí ptali. Zmínila se i o nastupující mladé generaci, o tom, že jsou mezi mladými v Pičíně úspěšní lidé, ze kterých mohou mít přítomní rodiče a prarodiče radost. Seznámila účastníky setkání s akcí Pičín - technické zázemí hasičské zbrojnice, které Obec buduje s přispěním finančních prostředků ze Středočeského kraje a Ministerstva vnitra – generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky. Informovala přítomné o činnosti spolku na podporu kulturního dědictví v obci Pičín a o dotaci, který spolek získal na opravu kostela Narození Panny Marie. IStarostka také informovala o tom, že sjezd rodáků a oslavy výročí SDH proběhnou dne 18.8.2018 a požádala přítomné, aby jí dali kontakty na své příbuzné a známé rodáky z Pičína, které by chtěla na tuto akci příští rok pozvat.

Připraveno bylo také krátké kulturní pásmo. Děvčata za ZŠ a MŠ si připravila pásmo básniček, ktreré si sama uváděla. Na kytaru zahrál pan Ing. Petr Kollert.

Po občerstvení hrála k tanci i zábavě hudba - Jiří Šrein na bicí, Miroslav Topinka na tenorsaxofon, František Šťastný na trumpetu, Bohuslav Zima na tubu a Josef Bedřich na harmoniku.

Setkali se lidé, kteří se dlouho neviděli i ti, kteří moc nikam nechodí. Obnovili staré kontakty, pobavili se, zavzpomínali. Odpoledne proběhlo v pěkné přátelské atmosféře. Ženy dostaly na cestu domů kytičku.

Pohoštění připravil pan hostinský Kraus, který se také se svou manželkou a zaměstnanci staral o to, aby tato malá slavnost měla co nejlepší průběh a aby mohl být každý spokojen. Výborné zákusky upekla paní Bardoňová, které patří také veliký dík. Chlebíčky připravila rodina paní Hanky Fiřtové. Pro zájemce byl zajištěn odvoz, děkujeme panu Miloši Koudelovi, že se o všechny seniry ve svém volné čase báječně postaral. Těšíme se na další takové setkání.

foto

Fotogalerie: Setkání senirů 2017
foto Lenka Kupková




Autor: obec ©
Kontakty
Obec

Obec Pičín
Obecní úřad Pičín
Pičín 154
262 25

IČO: 00243035



Úřední hodiny
pondělí a středa:
10.00 - 11.30, 17.00 - 18.30
Upřednostňujeme telefonickou nebo elektronickou komunikaci.

318 611 142 - Obec Pičín, Obecní úřad pevná linka,
E-mail: obecpicin@picin.cz
ID datové schránky: xe2b49s
Bankovní spojení: ČS: 521709349/0800

737 489 877 - RNDr. Lenka Kupková, starostka obce
603 203 533 - Ing. Josef Bedřich, místostarosta

Virtuální prohlídka
Foto
Nahrajte si Flash Player, pokud chcete vidět více.
Další fotogalerie..
www.picin.cz
© Obec Pičín
Právní doložka
Editace