Dobrý podvečer, je čtvrtek 28.3.2024, 19:05. Dnes má svátek Soňa, zítra Taťána.
Detail

GIRO PIČÍN 13.6.2015

2015-03-01 10:47:59 | Giro Pičín ©



Foto

Foto: SPP Pičín ©

Author Sedláček
GIRO PIČÍN- 13.6. 2015
MTB závod horských kol


Závod Giro Pičín nás zavede do brdských lesů a chráněného území Kuchyňka. Trať vede po asfaltových cestách, zpevněných lesních cestách a mírně v terénu. V letošním 12. ročníku jsme připravili trať s menšími změnami. Hlavní závod je na 55 km, Velká cena Autor Sedláček. Fitness jízda na jeden okruh „Velká cena SAPP“ a závod dětí na 3,5km.
Závod se jede na 27 km okruhu s občerstvením v prostoru startu a cílu před restaurací. Trasa po startu nás zavede do areálu lesů Kolařík, kde projedeme historickým špejcharem ze čtrnáctého století a dále pokračujeme na Návse, a podél obory přijedeme k přejezdu hostomské silnice, kde se dostaneme na původní trať. Dalších 5 km vás čeká docela dobrá a upravená lesní cesta s mírným stoupáním. Pro „chrty a vlčáky“ je to dobrá rozcvička, pro většinu to bude čas si doplnit tekutinu. Na 9. km závodu začneme stoupat na nejvyšší bod závodu 615 m.n.m. pod Studený vrch

Po náročném stoupání vjíždíme do 16 km dlouhého, lesního terénu. POZOR na zvěř! Jsou zde dva přejezdy hlavní silnice, kde vás budou čekat pořadatelé. Pro vaši bezpečnost však nezapomeňte dodržovat pravidla silničního provozu!!! Regulovčíci nemají právo stavět motorová vozidla !!! Všichni jsme povinni dát přednost motorovým vozidlům!!!

Nově vyjedeme z lesa na „Kalvárii“, s krásným výhledem na Pičín. Do cíle prvního kola a na občerstvovačku nás čekají odpočinkové 3 km. Bufet nabídne něco k snědku, doplnění tekutin a pro „náročné“ i točený GAMBRINUS. Tady už každý bude vědět, jak rozložit síly na další okruh. Trať po loňských zkušenostech bude ještě lépe označena s upozorněním na nebezpečné úseky. Věříme, že letošní závod bude pro nové účastníky pěkným zážitkem z hezké krajiny, kterou si snad stačí i v náročném závodě prohlédnout. Tradiční posezení s občerstvením a vyhlášením výsledků jistě všichni zvládnou do pozdních hodin.

Věříme, že přijedou kulturní a ohleduplní závodníci, kteří nebudou zbytečně odhazovat odpadky, abychom i příští rok mohli žádat bez problémů majitele lesů o povolení.

Závěrem přejeme všem účastníkům hezký požitek z našeho závodu, rychlé časy, minimum defektů a zdravé dojezdy do cíle.







Autor: Giro Pičín ©

Kontakty
Obec

Kraus František
Pičín Restaurace 195
262 25 Pičín

tel. restaurace: 318 631 872
mobil: 737 164 815

www stránky: www.picin.cz/cyklo

E-mail: epb@epb.cz, cyklo@picin.cz

Partneři

SPONZOŘI

www.picin.cz/cyklo
© Giro Pičín
Právní doložka
Editace